Sunday, November 21, 2010

Ронда Берн про здоров'я (книга "Секрет")


Наше тіло є продуктом наших думок. Медична наука тільки починає розуміти, до якої степені природа думок і емоцій визначає фізичний стан, структуру і функції наших тіл.
Людський розум – найважливіший чинник у зціленні, що іноді робить більше, аніж будь-які ліки.
Лікування за допомогою розуму працює в гармонії із звичайною медициною. Якщо у вас щось сильно болить, ліки допоможуть зняти біль і дозволять сильніше концентруватися на здоров'ї. Треба думати про ідеальне здоров'я. Кожна людина може робити це своїми силами, незалежно від того, що відбувається навколо.
Існують тисячі хвороб і діагнозів. Але вони лише указують на слабку ланку організму. Всі хвороби мають одне джерело – стрес. Якщо ви прикладете надмірне навантаження до ланцюга або до будь-якої системи, одна з ланок порветься.
Будь-який стрес починається з однієї негативної думки. Одна думка прослизне непоміченою, а за нею приходить все більше і більше подібних думок, поки не настане стрес. Стрес є результатом, але причина його – негативне мислення, що почалося з однієї-єдиної негативної думки. Проте неважливо, що саме ви вже встигли таким чином привернути до себе, – ви можете змінити це... однією-єдиною позитивною думкою. Вона потягне за собою інші.
Наша фізіологія створює хвороби, щоб включити зворотний зв'язок, повідомити нас, що наш організм розбалансований або що ми недостатньо любимо життя. Таким чином, тілесні сигнали і симптоми – це аж ніяк не щось жахливе.
Любов і подяка розчиняють весь негатив нашого життя, яку б форму він не прийняв. Любов і подяка можуть розсувати морські води, рухати гори і творити дива. Вони також можуть подолати будь-яку хворобу.
Якщо ви хворі і фокусуєтеся на хворобі, говорите про неї з людьми, ви створюватимете ще більше хворих клітин. Уявляйте, що ви маєте абсолютно здорове тіло. А хворобами хай займаються лікарі.
Багато людей, які хворіють, постійно говорять про це. Насправді вони вербалізують свої думки: адже вони постійно думають про хвороби. Якщо ви відчуваєте легке нездужання, не говоріть про нього – якщо не хочете одержати ще більше. Знайте, що хвороба викликана вашими думками, і повторюйте якомога частіше: "Я відчуваю себе чудово. Все чудово", - і прагніть відчувати це. Якщо вам недобре, а хтось питає вас про здоров'я, будьте вдячні: ця людина нагадала вам про необхідність думати тільки про хороше самопочуття. Говоріть тільки про те, чого хочете.
Хвороба утримується в тілі думкою, зосередженням на хворобі і увагою до неї. Якщо ви слухаєте людей, що скаржаться на свої хвороби, ви додаєте енергії їх захворюванню. Натомість змініть тему, розкажіть про щось хороше і пошліть у Всесвіт могутні думки, що представляють цих людей здоровими.
Коли люди повністю зосереджені на тому, як їм погано, на своїх жахливих симптомах, вони продовжують життя своїм проблемам. Одужання не відбудеться, поки ви не перемкнете увагу з думок про хвороби на думки про здоров'я. Це – закон тяжіння.
Щасливі думки забезпечують кращу біохімію, роблять тіло щасливішим і здоровим. Негативні думки і стреси так сильно шкодять організму і порушують роботу мозку, тому що саме думки і емоції постійно збирають, перебудовують і відтворюють наново наші тіла.
Неважливо, що саме ви викликали і матеріалізували для свого тіла – ви можете змінити це, повернути назад. Почніть думати про щастя, почніть бути щасливим. Щастя – це відчуття, стан душі. Ваш палець лежить на кнопці "відчуття щастя". Натисніть її зараз і не відпускайте – незалежно від того, що відбувається навколо. 

No comments:

Post a Comment