Tuesday, September 7, 2010

Цитати і вислови з творів Паоло Коельо



- Коли починаємо розмірковувати, яке рішення прийняти, як правило, ми не вживаємо взагалі нічого. Тому що для дій «із заздалегідь обдуманим наміром» відваги потрібно набагато більше, ніж для спонтанного пориву...

- Один щасливий день - це майже диво.

- Не треба нічого говорити. Люблять, тому що люблять. Любов доводів не визнає.

- Кожен з нас відповідальний за почуття, які відчуває, і звинувачувати в цьому іншого ми не маємо права.

- Господь, закриваючи двері, неодмінно відкриє вікно.

- Дзеркало відображає вірно; воно не помиляється, бо не думає. Думати - майже завжди означає помилятися.

- Шлях до влади - це дорога з одностороннім рухом.

- Страх закінчується там, де починається неминуче. З цього моменту страх позбавляється сенсу, і все, що нам залишається, – це надія на те, що ми приймемо вірне рішення.

- Любов дарує свободу.

- Людина повинна робити вибір. У цьому і полягає її сила – у могутності рішень.

- Якщо тебе наздожене стріла, ти загинеш, в іншому випадку залишається сподіватися на Бога. Якщо ж тебе наздожене любов, подальше залежить від тебе самого.

- Краще за всіх той, хто подібний до каменя. Він може, не оголюючи клинка, довести, що ніхто його не здолає.

- Якщо тебе гнітить попереднє життя, скоріше забудь про нього. Придумай нову історію свого життя і повір в неї. Згадуй тільки про свої перемоги, і це допоможе тобі добитися бажаного.
Використовуй кожну мить, щоб потім не каятися і не шкодувати про те, що втратив свою молодість.

- З вершини гори краще видно, яке мале все, що внизу. Наші перемоги і наші печалі вже не так важливі. Те, чого ми добилися або втратили, лежить там, внизу. З висоти гори ти бачиш, як неосяжне світ і як широкі горизонти.

- Всі битви потрібні в житті для того, щоб чогось нас навчити. Навіть ті, що ми програємо. Коли ти виростеш, то зрозумієш, що захищав хибні ідеї, обманював себе або страждав через дрібниці.

- З усіх видів руйнівної зброї, які здатна придумати людина, найжахливіша і найсильніша – слово. Кинджали і списи залишають сліди крові, стріли видно на відстані. Отруту можна вчасно виявити і уникнути смерті. Слово ж руйнує непомітно.

- Найкращий спосіб дізнатися і знищити ворога – це стати його другом.

- Кожна людина має право сумніватися в своє призначення і час від часу відступати від нього. Єдине, чого не можна робити, – це забувати про нього. Той, хто не сумнівається в собі, – негідний чоловік, бо він сліпо вірить у свої сили і грішить гординею. Хвала тому, хто відчуває хвилини сум’яття.

- Ти бачиш П’яту Гору? – Запитав Ілля. – З якого б боку ти на неї ні подивився, вона буде здаватися різною, хоча це та сама гора. Ось так і все, що нас оточує: це різні особи одного й того самого Бога.

- Сміливість – це страх, що виражається молитвою.

- У наш час люди втратили інтерес до життя: вони не сумують, не плачуть, лише чекають, коли пройде час. Вони відмовилися від боротьби, а життя відмовилося від них. Це загрожує і тобі: дій, сміливо йди вперед, але не відмовляйся від життя.

- Світ – це спільний сон богів.

- Це – свобода: відчувати, до чого прагне твоє серце, що б не говорили інші.
 

1 comment:

  1. ахх, який Кельо крутииий.
    філософ 21 століття..ммм)

    ReplyDelete